Sambal Tomaat  (Sambal Tomat)sambal tomat

4-6 vleestomaten
1 ui
4 sjalotten
6 knoflook
1-2 el sambal oelek (3 lomboks)
2 tl trassi
2 vl djahé of 1 el
2 tl ketumbar
1 tl djinten
2 tl laos of 1/2 vl geschild
6-8 blaadjes juruk purut
1 el gula djawah
zout

Was de tomaten, ontvel ze eventueel en snij in partjes. Pel de sjalotten, ui en het knoflook, snipper ze. Was de lomboks en snij in ringen.

Bumbu

Wrijf de ui, de 1/2 van de sjalotten, knoflook, lomboks, laos, de trassi e.a. fijn in de cobec (vijzel). Verhit de olie in een wadjan. Fruit de massa goudbruin.

Voeg tomaten toe en laat even meebakken. Voeg een scheutje water, jeruk purut en een beetje zout toe en laat het gerecht even koken. Doe dan de andere helft van de sjalotjes bij. Koud of warm serveren

Download Recept

Sambal Tomat

Geverifieerd door MonsterInsights