Ajam DjunggoAjam Djunggo

500-600gr Kipfilet
1 Ui
3 knoflook
1 Laos of 1/2 vingerlengte
2 Ketumbar
1 Djinten
2 tl djahe of 1/2 vingerlengte
1 tl tamarinde
4 el ketjap Kaki Tiga
gula djawa of rietsuiker
zout
tomatenpuree of gepelde tomaten
water

Kip in dobbelsteentjes smijden. Ui,knoflook, schoonmaken en fijn snijden. laos en djahe schillen en fijnhakken.

Bumbu
Ui, Knoflook, djahe, laos, djinten, ketumbar, sambal, gula djawa e.a. worden in de vijzel fijngewreven.

In de olie fruiten. Kipfilet erbij en bakken. Tomatenpuree, water en ketjap erbij en even laten pruttelen totdat de kip gaar is.

Download Recept

Ajam Djunggo

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com