Ajam Ketjap

1 kg kippendij
1 rode ui
5 teentjes knoflook
4 lomboks of sambal oelek
1 theelepel ketumbar
1 theelepel trassi
zwarte peper
zout

1 stengel sereh gekneusd
4 blaadjes salam
6 jeruk purut
4 schijfjes laos (ca 1 cm dikte)
1 schijfje gember
1 eetlepel (palm)suiker
flinke scheutje ketjap medja (Kaki Tiga)
1 tomaat
1 citroen
paar eetlepels olie

Voorbereiding

Snij de kipfilet in stukjes en doe in een schaal. Doe er de helft van de fijngesneden ui en de helft van de knoflook bij en een scheut ketjap en roer alles goed door elkaar. Laat dan 1 nacht laten marineren in de koelkast.

Bumbu

Snij de lomboks en knoflook en ui in stukken en fruit in olie voeg dan jeruk purut en salam toe.
Snij Laos en Djahe in Vijzel en voeg met de verkruimelde trassi ketumbar zout, zwarte peper toe.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C

Snij plakjes van de citroen. Snij de tomaat in partjes. Doe de plakjes citroen, de tomaat, scheut ketjap, suiker met de bumbu en de gemarineerde kip in een overschaal.  Voeg de gekneusde stengel sereh toe en zet circa 45 minuten in de oven.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com