Ajam Opor

750 gr Kipfilet of 1 kip
2 Ui
6 knoflook
1 tl trassi
1 el ketumbar
1/2 el djinten
6 kemirinoten
3 tl Laos of 1 vingerlengte
2 tl djahe of 1/2 vingerlengte
2 tl tamarinde
3 salam
2 dl santen
1 sereh gekneusd
1 el gula djawa of rietsuiker
zout naar smaak water

Bereiding

Kip in dobbelsteentjes snijden.
Ui, knoflook, schoonmaken en fijn snijden. laos en de djahe schillen en fijnhakken.

Bumbu

Ui, knoflook, djahe, laos, djinten, ketumbar, e.a. worden in de cobed (vijzel) fijngewreven. In de olie fruiten.

Kipfilet bij de bumbu en dan bakken tot goudbruin. Santen (cocos), tamerinde, salam, sereh en wat water erbij en door laten pruttelen tot gaar.

Download recept

Ajam Opor

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com