Ajam Peniki

1 kip, 750 gr kippenpoten of kipfilet
2 ui
3 knoflook
3 tl gember of stuk van 2,5 cm
4 el sambal of 2 rode pepers
2 el paprikapoeder
4 kemirinoten
3 tl/ stukje trassi
1/2 kopje olie
1 blik santen (cocosmelk)
1 blik gepelde tomaten
1 stengel sereh gekneusd
5 blaadjes salam
2 eetlepels tamarinde
zout

Bumbu

De Ui, knoflook, trassi, gember, sambal of de pepers en de kemiri worden in de vijzel fijngewreven en in de olie gefruit.

Voeg de kip, sereh en salam toe en bak ca. 5 – 10 minuten door. Dan de santen en tomaat toevoegen. Naar smaak tamarinde en zout toevoegen. Dan even door laten sudderen. Voor het serveren de blaadjes salam en de sereh verwijderen.

Download recept

Ajam Peniki

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com