Ajam Setan

Ajam Setan

I kg kippenpoten of vleugels
1 ui gesneden
5 knoflook
2 theelepels trassi
4 lomboksĀ en als je van echt heet houdt (6 rawits erbij)
1 stuk djahe geschild van 6 cm
1 stengel sereh gekneusd
2 el olie
3/4 lt water
1 el tamarinde
1 el gula djawah (palmsuiker)

Bumbu

Wrijf de ui, knoflook, lomboks, tamarinde fijn Schil en kneus de djahe en de sereh en leg en een knoop in de stengel Verhit olie en bak bumbu met de djahe en sereh en paar minuten.

Voeg dan de kip toe en bak alles een minuut of 5. Voeg het water toe en voeg zout en de gula djawah toe. Bak en roer tot alles enigszins droog is. Rooster daarna de kip nog even op een bbq of houtskoolvuurtje.

Download Recept

Ajam Setan

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com