Ajam Utara

1 kip of 6 kippenpoten
1 limoen, geperst
10 lente-ui
8 teentjes knoflook
6 kemirinoten
2 grote rode pepers
4 rawits
1 vleestomaat
2 cm djahé (gember)
2 theelepels palm of rietsuiker
2 tl zout
400 ml water
2 stengels sereh (citroengras), geplet
4 theelepel ketjap (zoute sojasaus)

Bereiding

Snij de kip in stukken. Perforeer de kip met een vork of satehpen.

Bumbu

Wrijf limoensap, tomaat en kruiden tot een gladde massa. Smeer de kip hier mee in en zet ca.1 uur in de koelkast.

Gemarineerde kipstukken mengen met water, citroengras en ketjap manis. Zet op een laag vuur tot gaar en mals.
Daarna grillen of nog beter, roosteren op de bbq.

Download Recept

Ajam Utara

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com