Sateh Ayam (Saté Ajam, kipsate)Sate Ayam

1 kg kipfilet
5 teentjes knoflook
3 kemiri
1 vl djahé
2 el sambal oelek of lomboks
1 el citroensap
2 el ketjap manis
1 el ketjap asin
wat olie
soms vind ik het voor de afwisseling lekker om ook ketumbar en djinten toe te voegen. 3tl ketumbar en 2 tl djinten.

Bumbu

De knoflook, kemiri, djahe, lomboks, ketjap, citroen worden in de vijzel fijngewreven.

Snij het vlees in kleine blokjes van 2 cm, Voeg de bumbu aan het vlees toe.

In Nederland is het vaak geen weer om te bbq-en. Neem in dat geval een rookapparaat als de Smokekid om het vlees toch een authentieke rooksmaak te geven. Dek het vlees af met keukenfolie en voeg 5 seconden rook aan het vlees toe, meng het vlees dan.  Voeg dan weer rook toe en sluit de folie goed af en zet in de koelkast.

Laat het vlees er minstens 3 uur tot 1 nacht marineren, hoe langer hoe lekkerder. Rijg de stukjes vlees aan saté-pennen, ongeveer 4-6 stukjes per pen.

Voorgaren

Het is bij kip aan te raden om het vlees voor te garen. Dat kun je het beste doen door de oven op een temperatuur tussen de 75 en 80 graden voor te verwarmen en dan het vlees 30 minuten in de over te doen.

Roosteren

Rooster de sateh op een grillplaat of bij goed weer op de bbq (af en toe bedruipen met de marinade) rondom bruin in ongeveer 8 tot 10 minuten.

Serveer met Ketjapsaus of Sateh Saus

Download Recept

Sate Ayam

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com