Soto Ajam 1Soto Ayam (1)

6 sjalotten
2 lt water
800 gr kippenbouten of 1 kip
5 gekookte eieren
175 gr taugé
1 bos selderie
3 gekookte aardappelen
4 cm  schijfjes laos
1 stengel sereh gekneusd
3 blaadjes (daon) jeruk purut
2 salam
zout
sambal djeruk

Voor de Bumbu

2 ui
5 kemiri
1 el trassi
3 knoflook
2 el ketumbar
3 schijfjes djahe
1 stukje kunjit van 3 cm geschild

Bumbu

Snij de ui fijn. Wrijf de kemiri, knoflook, djahe en kunjit e.a. fijn en fruit in de olie. Breng op smaak met wat zout en sambal.

Breng dan het water met de bumbu met de sereh, loas, jeruk perut en salam aan de kook en laat de kip ca 45 minuten trekken. Haal de kip uit de pan. Haal het vel eraf en haal kip van het bot. Doe de kip terug in de pan

Was de taugé, snij de bosui en de selderie fijn.
Schil de sjalotten en de aardappelen en bak ze apart tot lichtbruin.

Verdeel de andere ingrediënten behalve de sjalotten over kommetjes of diepe borden en doe er de soto overheen. Bestrooi daarna met de gebakken sjalotten.

Download Recept

Soto Ajam 1

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com