Tempeh BaliTempeh Bali

1 blok tempeh
1,5 deciliter water
2 serehstengels
kopje ketjap manis
1 eetlepel palmsuiker, gula djawah of bruine suiker
1/4 theelepel zout
olie om in te frituren
6 sjalotten
6 rode lomboks
3 teentjes knoflook
3 centimeter djahé
2 kemirinoten

Snij de tempeh in plakken of blokjes en overgiet de tempeh met een flinke scheut ketjap asin. Meng goed en zet een uurtje apart om de ketjap in te laten trekken. Kneus de sereh.

Verhit een laag olie in de wok en firtuur de tempeh in porties mooi bruin. Laat uitlekken. Maak de sjalotjes lomboks en de knoflook schoon.  Schil de djahé en rasp fijn. Rooster de kemirinoten in een droge koekenpan.

Bumbu

Wrijf de ingrediënten in een vijzel fijn tot een homogene pasta. Verhit olie in de wok. Bak de bumbu licht aan tot deze begint te geuren. Voeg de serehstengels, de suiker, ketjap, zout en het water toe en breng
aan de kook. Leg de tempeh in de saus en laat de saus zachtjes stoven tot die wat dikker is geworden.

Download Recept

Tempeh Bali

Geverifieerd door MonsterInsights