Ayam Cincane
Ingrediënten
1 kip of 6 kippenpoten
Bumbu
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
10 stuks rode pepers/lomboks
1 tl trassi
2 kemirinoten
1½ tl zout
2 salamblaadjes
2 stengels sereh (citroengras), geplet
3 cm laos geplet
3 cm gember, geplet
2 eetlepels bruine (riet) palmsuiker
600 ml kokosmelk
Voorbereiding
Snij de ui, knoflook en de pepers
Kneu de sereh, laos, djahé
Snij kip in stukken, zet opzij.
Bumbu
Wrijf de knoflook, pepers en trassi fijn
Bereiding
Bak de ui, bumbu met salam laos en djahe en citroengras tot geurig en gaar.
Voeg de kip toe, roer tot van kleur verandert. Voeg kokosmelk, suiker en salam toe en kook tot het gerecht droog is
Rooster/gril dan de kip op de bbq houtskool tot ze bruin is of rook met de Smokekid en grill dan op een grillplaat