Ayam DjunggaAjam Djunggo

500-600gr Kipfilet of kipdijfilet
1 ui of 2 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 tl laos of 1/2 vingerlengte
2 tl ketumbar
1 tl djinten
2 tl djahe of 1/2 vingerlengte
1 tl tamarinde
4 el ketjap Kaki Tiga
gula djawa of rietsuiker
zout
tomatenpuree of gepelde tomaten
water

Voorbereiden

Kip in dobbelsteentjes snijden. Ui en knoflook, schoonmaken en fijn snijden.
Laos en djahe schillen en fijnhakken.

Bumbu

Ui/sjalotten, knoflook, djahé, laos, djinten, ketumbar, sambal, gula djawa e.a. worden in de vijzel fijngewreven.

Bereiding

Bumbu in de olie fruiten. Voeg de Kipfilet erbij en bakken totdat de kip goudbruin is. Tomatenpuree, water en ketjap suiker zout erbij en laten pruttelen totdat de kip gaar is.

Download Recept

Ayam Djungga