Ayam Setan (satan’s kip)

I kg kippenpoten
5 knoflook
2 theelepels trassi
4 lomboks en als je van heet houdt (6-10 rawits erbij)
1 stuk djahe geschild van 6 cm
1 stengel sereh gekneusd
2 el olie
3/4 lt water
1 el tamarinde
1 el gula djawah (palmsuiker)

Voorbereiding

Pel de knoflook

Schil en kneus de djahé en de kneus de sereh en leg en knoop in de stengel

Bumbu

Wrijf de knoflook, lomboks, tamarinde fijn.

Bereiding

Verhit olie en bak bumbu met de djahe en sereh en paar minuten.
Voeg dan de kip toe en bak alles een minuut of 5. Voeg water toe en voeg zout en de gula djawa toe. Lat inkoken tot alles enigszins droog is.

Rooster daarna de kip nog even op een bbq of houtskoolvuurtje.

Download Recept

Ayam Setan