Babi Pangang, Char Siu(eenvoudig)
Op deze manier maken Chinese restaurants meestal babi pangang .
Ingrediënten
1 kg varkensvlees/fricandeau of procureur
2 tl vijfkruidenpoeder
2 el rijstwijn
1 el palmsuiker of bruine suiker
2 el sojasaus; touchou of shuanghuang of lao chou (merk; Pearl River Bridge)
3 sjalotten
2 knoflook
1 stuk djahé of 1 el poeder
1 el oestersaus
1 el sambal oelek
1-2 el Zout
Voor de saus
olie
6 dl water
blikje tomatenpuree
1 el gember/djahé
2 geperste teentjes knoflook
1 eetlepel honing of mirin
1 eetlepel sambal of rode peper
1 theelepel zout
wat rijstwijn bijvoorbeeld (Obento) of rijstwijn (Shaoxing)
beetje maïzena
Voorbereiding
Vlees in ruim water aan de kook brengen met zout, vijfkruiden, rijstwijn, 1 el soja.
Ongeveer 1 uur zachtjes laten koken, vlees mag niet uit elkaar vallen. Met eetstokjes testen of gaar anders nog iets langer laten koken.
Goed af laten koelen, dan in plakken van ongeveer één centimeter dik snijden.
Sjalotten, knoflook, djahé, mirin, sambal, oestersaus in blender. Plakken insmeren en laten marineren.
Bereiding
Plakken frituren in hete olie tot zich een knapperig randje vormt. De plakken pletten en in repen snijden.
Saus maken
Olie in een steelpan op laag vuur. Water, tomatenpuree, djahé, honing/mirin, sambal, zout en rijstazijn toevoegen. Aan de kook brengen. Eventuel zeven en op dikte brengen met een papje van maïzena en een beetje water.
Serveer het vlees met de saus.