bkaso rendangBakso Rendang Rendang Gehaktballetjes 

Ingrediënten

500 gram rundergehakt
2 ei
30 gr seroendeng (gebakken cocosmeel)
paneermeel

Bumbu

2 rode uien
6 teentjes knoflook
1 tl trassi
6 rode peper en (6 rawits voor heter)
3 tl djahé
3 cm laos
2 tl ketumbar
1 tl djinten
3 tl kunjit
1 tl  tamarinde
1/2 el gula djawa
scheutje limoensap
zout, snufje kruidnagel, snufje nootmuskaat

Voorbereiding

Serundeng bakken (kopen kan ook )
Ui en knoflook schoonmaken
Alle kruiden fijnwrijven in de cobec

 

Bereiding

Fruit de bumbu in wat olie. Vervolgens doe je de bumbu in een kommetje om af te koelen.

De eieren met gehakt en de afgekoelde bumbu mengen. Dan seroendeng en paneermeel toevoegen zodat je er goede stevige balletjes van kunt maken. Dit mengsel in afsluitbare kom doen en een nacht in de koelkast laten staan.

Kleine balletjes van ca. 4 cm doorsnede draaien. Daar kun je ook een ijsschep voor gebruiken (o.a. te koop bij bol.com) dat gaat een stuk sneller en de maat blijft constant.

Frituur de balletjes kort in de wadjan of in de frituurpan in olie van ca.160 graden.

Download recept

Bakso Rendang