Cha Shao, Tau Si, Babi Merah

Ingrediënten

1 kg doorregen speklappen of buikspek in plakken van ca 1 -1,5 cm
1 eetlepel  ketjap tjina
1 eetlepel  arak (rijstwijn)
1 el hoisin
1 el zout
150-200 gram honing of mirin
1 theelepel   ve-tsin (hoeft niet)
1-2 theelepels
sesamolie
1 theelepel rode kleurstof (dat hoeft niet maar ziet er mooi uit) (te koop in de toko)
baksoda

Voorbereiding

1 eetlepel baksoda door vlees mengen en uur laten staan

Bereiding Cha Shao

Alle kruiden en honing mengen met het vlees
Vlees toevoegen en 6 uur marineren. Hal vlees uit marinade en bewaar de marinade

Grillen tot het vlees net gaar is, dus goed in de gaten houden. Je kunt ook als je het jezelf makkelijk wilt maken in de oven zetten op 200 graden. Op rooster boven bakblik.
Daarna de stukken aan beide zijden insmeren met de marinade daarna nog even grillen tot mooi knapperig en snijden.

Download Recept

Cha Shao, Babi Merah