Coquilles Tau Si  (Shànbèi Tau Si)

6 Coquilles

Saus

2 eetlepels rijstolie of arachideolie
2 theelepels sesamolie (Mee Chun)
1 teentje knoflook fijngesnipperd
1 el. lichte sojasaus (Touchou, Shuanghuang of Lao Cho)
1 el. rijstwijn (bijv. Obento) of Shaoxing)
½ el.  rijstazijn (bijvoorbeeld Pachun)
1 eetlepel Tau Si saus (kun je ook maken van Taotjo)
1 tl. honing of bïngtáng/rietsuiker

Voorbereiding

Was de lente-ui en maak schoon en snij dan in ringetjes

Spoel de coquilles onder de kraan. Leg ze in coquille-schelpen, een klein schaaltje of in een Chinese lepel.

Bereiding

Meng olie en knoflook en verwarm tot de knoflook licht kleurt voeg dan de andere ingrediënten toe en hou de saus warm.

Zet de coquilles in een stoompan en stoom ze 2-4 minuten.

Giet de warme saus over de coquilles strooi de lente-ui er over. Serveer het gerecht meteen voordat het afkoelt.

Download Recept

Coquilles Tau Si