Coquilles Tau Si (Shànbèi Tau Si)
Saus
2 eetlepels rijstolie of arachideolie
2 theelepels sesamolie (Mee Chun)
1 teentje knoflook fijngesnipperd
1 el. lichte sojasaus (Touchou, Shuanghuang of Lao Cho)
1 el. rijstwijn (bijv. Obento) of Shaoxing)
½ el. rijstazijn (bijvoorbeeld Pachun)
1 eetlepel Tau Si saus (kun je ook maken van Taotjo)
1 tl. honing of bïngtáng/rietsuiker
Voorbereiding
Was de lente-ui en maak schoon en snij dan in ringetjes
Spoel de coquilles onder de kraan. Leg ze in coquille-schelpen, een klein schaaltje of in een Chinese lepel.
Bereiding
Meng olie en knoflook en verwarm tot de knoflook licht kleurt voeg dan de andere ingrediënten toe en hou de saus warm.
Zet de coquilles in een stoompan en stoom ze 2-4 minuten.
Giet de warme saus over de coquilles strooi de lente-ui er over. Serveer het gerecht meteen voordat het afkoelt.