Kuah Bugis

Kuah Bugis1 kg runderribben in stukken gesneden
2 liter water
100 gram geraspte kokos
100 gram geroosterde pinda’s
2 vleestomaten
2 sereh gekneusd
5 juruk purut
1/2 tl anijspoeder
4 cm kaneel
1 el palmsuiker

Voor de Bumbu
2 tl zout 10 lente-ui in ringen gesneden (neem de helft voor de Bumbu)
4 teentjes knoflook
5 lomboks
4 kemiri
2 cm kunjit
2 cm laos gekneusd
1 cm djahé
½ tl komijn
1 tl ketumbar
½ tl nootmuskaat tl
4 eetlepels olie

Kook de ribben tot ze gaar zijn met een beetje zout. Verwijder het vlees en zeef de bouillon. Warm het vlees weer op met de bouillon. Rooster de geraspte kokos tot lichtbruin.

Bumbu

Wrijf de kriuiden fijn verhit de olie en  bak de Bumbu.

Voeg de bumbu bij het vlees en voeg dan citroengras, juruk purut blaadjes, anijs en kaneel toe. Voeg de geroosterde kokos toe. Stoof totdat wat olie boven komt drijven Verwijder blaadjes, sereh en kaneel. Voeg dan de tomaten en rest van de lente-uitjes toe. Nog even koken. Voeg als laatste de pinda’s toe of serveer die er los bij.

Download Recept

Kuah Bugis

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com