Pangsit Goreng  XīPangsit Goreng

Ingrediënten

250 gr runder gehakt
3 teentjes knoflook
twee theelepels djahé of ½ vingerlengte geschilde gember
2 tl sambal of 1 lombok
1 eetlepel ketjap (kaki tiga)
zout en peper
pangsit vellen of loempia vellen in vieren gesneden

Voorbereiding

Knoflook en lombok schoonmaken en heel fijn snijden
Ontdooi de velletjes
De loempiavellen in vieren snijden.

Bumbu

De kruiden in vijzel fijnwrijven

Bereiding 

Fruit de Bumbu in wat olie
De bumbu aan het gehakt toevoegen met ei en eventueel selderie
Maak van het mengsel balletjes ter grootte van een kleine knikker

Vouwen

Neem een pangsit-velletje of een kwart loempiavel.

  1. Leg het balletje op het velletje
  2. vouw het velletjes in een driehoek
  3. Bestrijk de linker punt van het velletje met water, draai de rechterpunt achterlangs en plak deze op de linker punt, zodat er een schuitje ontstaat

 

 

De pangsit kort in olei bakken

Met pangsit saus. Ook lekker met ketjapsaus

Recept Eenvoudige Pangsit Saus

gemberjam of gembersiroop
2 el tomatenketchup
1 el ketjap
chinese rijstwijn of azijn
palmsuiker of gula djawa
1 el sambal of 1 gesneden lombok
fijngehakte knoflook
1 tl djahé
peper zout

Alle ingrediënten mengen en zachtjes verwarmen. Eventueel wat water toevoegen tot de gewenste dikte.

Download Recept

Pangsit Goreng