PepesanPepesan

Ingredienten

700-800 gram Makreel (schelvis of kabeljauw kan ook )
4 sjalotten
5 teentjes knoflook
4-6 rode pepers
2-4 groene pepers
6 kemirinoten (licht geroosterd)
2 tl trassi
halve tl kunjit
halve tl laos
1 tl djahé
2 vleestomaten
4 daon (blaadjes) jeruk purut
2 daon salam
2 sereh in stukken gesneden
2 tl gula djawa
100 cl santen
1 eetlepel ketjap (eventueel)
scheutje olie
bananenblad of aluminium folie

 

Voorbereiding

Vis wassen en laten uitlekken.
Maak de sjalotten en de knoflook schoon
Maak de helft van de pepers schoon en snij in reepjes

 

Bumbu

Wrijf alle ingrediënten (zonder salam en jeruk purut en sereh) fijn tot en fruit samen met de sereh met ene scheutje olie.
Voeg de gesneden tomaten toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de santen, ketjap (eventueel) en gula djawa toe en breng alles al roerend aan de kook. Voeg dan zout naar smaak toe.

Bereiding

Wrijf de makrelen in met de bumbu en verdeel de reepjes peper, de sereh en salam en jeruk purutblaadjes over de vissen. Pak de vissen afzonderlijk in bananenblad of als je niet anders hebt in aluminiumfolie en zet het blad vast met de saté stokjes, een touwtje of borrelprikkers.

Stoom de vissen in ca. 30-40 minuten gaar in een rijststomer.

Als je geen rijststomer hebt leg je de pakketjes in een ovenschaal. Dek het goed af en zet voor 30-40 minuten in een voorverwarmde op 180 graden.

In de zomer kun je pakketjes ook in aluminium folie op de bbq leggen.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com