RempeyekRempeyek Kacang (pindakoekjes)rempeyek beslag

250 gr rauwe pinda’s
100 gr rijstmeel (ketan)
1 ei
30 gr geraspte cocos
30 gr santen (van een blok cocos, blok is ca. 200 gram )
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
3-4 lomboks of 4 el sambal oelek
2 tl. ketumbar
1 tl. djinten
1 tl kunjit
1 el maizena
2 tl. zout

Bereiding: Week de rauwe pinda’s in kokend water en verwijder de velletjes zodra dit mogelijk is. Giet het water af en laat de pinda’s uitlekken.

Bumbu

Pel de sjalot, de knoflook en wrijf ze fijn, vermeng met de andere kruiden, het rijstemeel, maïzena, ei en het zout.

Los de cocos/santen op in 1 dl lauw water. Schenk dat bij het mengsel en maak er beslag van. Het beslag mag iets dunner zijn dan het beslag voor een pannenkoek. Voeg de pinda’s aan het beslag toe.

Bak in niet al te hete olie (ca. twee x de inhoud van een flinke eetlepel, uitgesmeerd in een kleine wok of koekenpan per koekje) tot halfgaar (lichtbruin) en leg ze daarna een uur in de koelkast. Bak er dan in hete olie (180 graden) knapperige koeken van en leg ze op keukenpapier. Om ze wat minder vet te maken kun je ze ook in de oven afbakken.

Download Recept

Rempeyek

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com