Risolles

Ingrediënten omhulsel 

5 el gram bloem
150 gr paneermeel
zout
2 eieren
Beetje palmsuiker
500 ml melk
50 gram gesmolten boter
olie

Ingrediënten Vulling

Uitgeplozen kip
sjalot
knoflook dan vlees erbij
zout
peper
sambal oelek of 1 lombok
1 bosje selderij
1 grote wortel of winterpeen
1 klein blikje kleine erwtjes 

Bereiding

Doe een ei in een ruime kom en voeg hieraan 2 deciliter melk en maak dit op smaak met peper en zout. Voeg nu 3 eetlepels bloem en een eetlepel olie toe en meng alles tot een glad beslag en laat 30 min rusten. Bak van het beslag dunne pannenkoekjes.

Fruit  knoflook en ui in ruim olie en boter. Voeg hieraan een halve eetlepel palmsuiker. Voeg nu de gesneden wortel toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg nu de stukjes kip toe. Voeg bloem toe en gaar deze in de pan. Voeg 2 deciliter melk en prei toe en gaar dit op laag vuur

Vul nu ieder pannenkoekje met de vulling en vouw en plak dicht met een beetje water of wat losgeklopt ei.

Verwarm in een ruime pan olie tot 180 graden. Klop twee eitjes los en doe in een ander kommetje het paneermeel. Wentel nu eerst een gevuld pannenkoekje door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur de risolles in de hete olie tot goudbruin.