Sajur BrongkosSajur Brongkos

500 gr kip in stukken
1 liter kippenbouillon
Div groenten -kool -boontjes -aubergines -tempeh -komkommer -taugé -prei
2 ui
4 knoflook
1 ketumbar
1 tl trassi
4 keluwekpitten of 1 eetlepel tamarinde
2 rode pepers
2 groene pepers
2 schijfjes laos
1 vingerlengte sereh (geschild)
vingerlengte kunjit (geschild)
olie
zout

Bumbu

De ui, knoflook, sereh, kunjit, trassi, keluwekpitten fijnwrijven en fruiten in olie met de in kleine blokjes gesneden tempeh.

De bumbu bij de bouillon voegen en zachtjes koken met de kip, laos, kunjit en sereh. Voor het serveren de boontjes en kool 7 minuten meekoken. De overige groenten ca. 3 minuten koken (al dente). Als laatste de komkommer en taugé erbij ca. 1 minuut.

Download Recept

Sajur Brongkos

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com