Sajur Buncis (sajoer boontjes)
350 gram sperzieboontje
4 sjalotjes
1 sereh schoon en gekneusd
2 tl trassi
4 knoflook
1 rode peper
1 tl ketumbar
1 tl laos
1/2 tl kunjit
santen (dikke cocosmelk)
4 el pindakaas
2 el ketjap kaki tiga
2 tomaten fijngesneden
1/2 blok tahu in blokjes gesneden
zout
gebakken uitjes
Boontjes wassen en in stukjes hakken. Water aan de kook brengen en de boontjes (zonder zout) max. 8 minuten laten koken, in vergiet doen en direct spoelen met koud water. Snij de tahu in blokjes en frituur ze lichtbruin en laat uitlekken.
Bumbu
De kruiden fijnwrijven en met de gekneusde sereh ca. 3 minuten bakken(verwijder daarna de sereh).
Voeg de santen, pindakaas, ketjap en tomaten bij de bumbu. Breng al roerend langzaam aan de kook en laat dan indikken op laag gas
Voeg dan de tahu en de boontjes toe.
Serveer in een kom en strooi er wat gebakken uitjes over.
Download Recept
Sajur Buncis