Sambal Goreng Telor Petis 

Ingrediënten

4 eieren (gekookt)
1 ui
4 knoflook
1 tl trassi
2 tl laos (½ vingerlengte)
1 el sambal
1 el gulah djawah
2 el petis
1 vingerlengte temu kuntji (vingerwortel  of Chinese gember)
2 blaadjes (daun) salam
blik tomatenpartjes
100 cl santen
scheutje olie
zout

Voorbereiding

De ui, laos, temu kuntji en de knoflook schoonmaken en in stukjes snijden.

Bumbu

Wrijf de ui, knoflook, trassi, petis en temu kuntji fijn en fruit daarna in de olie.

Bereiding

Voeg de laos, santen, salam blaadjes en de gulah djawah toe en voeg vervolgens tomaten en zout naar smaak toe.
Kook het sausje even door en giet het over de gehalveerde eieren. Daarna kun je het nog even op een laag vuur laten staan zodat de smaak goed intrekt.

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com