Sambal Goreng Telor Petis Sambal-goreng-telor-pedis

Ingrediënten

4 eieren (gekookt)
1 ui
4 knoflook
1 tl trassi
2 tl laos (½ vingerlengte)
1 el sambal
1 el gulah djawah
2 el petis (Petis is een pasta, gemaakt van gegiste garnalen)
1 vingerlengte temu kunci (vingerwortel  of Chinese gember)
2 blaadjes (daun) salam
blik tomatenpartjes
100 cl santen
scheutje olie
zout

Voorbereiding

De ui, laos, temu kuntji en de knoflook schoonmaken en in stukjes snijden.

Bumbu

Wrijf de ui, knoflook, trassi, petis en temu kuntji fijn.

Bereiding

Fruit de Bumbi in olie. Voeg de laos, santen, salam blaadjes en de gulah djawah toe en voeg vervolgens tomaten en zout naar smaak toe.
Kook het sausje even door en giet het over de gehalveerde eieren. Daarna kun je het nog even op een laag vuur laten staan zodat de smaak goed intrekt.