Sambal Goreng Telor Petis Sambal-goreng-telor-pedis

Ingrediënten

4 eieren (gekookt)
1 ui
4 knoflook
1 tl trassi
2 tl laos (½ vingerlengte)
1 el sambal of 2 lomboks
1 el gulah djawa
2 el petis (Petis is een pasta, gemaakt van gegiste garnalen)
2 blaadjes (daun) salam
3 blaadjes jeruk purut
tomatenpartjes
100 cl santen
water
scheutje olie
zout

Eventueel handje petehbonen toevoegen.

Voorbereiding

De ui, laos en de knoflook schoonmaken en in stukjes snijden. Jeruk purut nerf verwijderen.

Bumbu

Wrijf de ui, knoflook, trassi, petis en temu kuntji fijn.

Bereiding

Fruit de Bumbi in olie. Voeg de laos, santen, salam blaadjes en de gulah djawa toe en voeg vervolgens tomaten en zout naar smaak toe.
Kook het sausje even door en giet het over de gehalveerde eieren. Daarna kun je het nog even op een laag vuur laten staan zodat de smaak goed intrekt.