Sambal Goreng Udang Peteh
500 gram garnalen
60gr petehebonen
1 ui of 3 sjalotten
1 tomaat
6 teentjes knoflook
1 groene lombok
2 rode lomboks
1 tl trassi
2 blaadjes (daun) salam
2 blaadjes jeruk purut
2 schijfjes laos 3 cm geschild
1 el gula djawah
1 tl tamarinde
1 stengel sereh gekneusd
1 dl santen of 1/2 blok
zout & peper
Maak lomboks schoon en snij in ringetjes. Hak de tomaat en de petehbonen in stukjes
Bumbu
Wrijf voor de kruidenpasta de ui, knoflook, sambal, laos, tamarinde en trassi fijn en fruit in de olie.
Voeg dan de tomaat toe en de garnalen toe en laat ca. 3 minuten meebakken. Voeg de kokosmelk en lombok toe Daarna de petehbonen, salam, jeruk purut, sereh en zout naar smaak toe en verdun met wat water. Sudderen tot de olie boven komt drijven.
Download Recept
Udang Peteh