Sate KambingSateh Kambing, Saté Kambing of Saté van geitenvlees.

500 gram mager geitenvlees
6 knoflook
2 kemiri
3 el ketjap medja kaki tiga
1 el Ketjap Asin
1 el citroensap
1-2 el gehakte lombok of sambal oelek

Bumbu

Knoflook, kemiri, sambal, ketjap en citroen worden in de vijzel fijngewreven

Snijd het vlees in kleine blokjes van 1-1,5 cm

Voeg de bumbu bij het vlees

In Nederland kun je vaak niet bbq-en omdat het te nat is of teveel waait. Neem in dat geval een rookapparaat zoals de Smokekid om het vlees wel een echte rooksmaak te geven. Dek het vlees af met keukenfolie en voeg 5 seconden rook aan het vlees toe, meng het vlees dan. Voeg dan weer rook toe en sluit de folie goed af en zet in de koelkast.

Zet het vlees afgedekt in de koelkast. Laat het vlees er minstens 3 uur tot 1 nacht marineren, hoe langer hoe lekkerder. (geen dagen natuurlijk)

Rijg de stukjes vlees aan sateh-pennen, neem ongeveer 6 stukjes per pen.

Het is an te bevelen om de pennetjes eerst een half uur tot drie kwartier in de oven te garen op 70 tot 80 graden en daarna pas te roosteren/grillen.

Roosteren

Rooster de sateh rondom bruin en gaar in ongeveer 8 tot 10 minuten.

Serveer de Sateh Kambing met Ketjapsaus

Download Recept

Sateh Kambing

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.