Sayap Ayam Pedas, pittige kippenvleugels

Ingrediënten

1 kilo kippenvleugeltjes
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 theelepels djahé of 4 cm verse gember
3 tl laos of 4 cm verse galanga/laos
2 flinke theelepels ketumbar (koriander)
1 tl. djinten (komijn)
2 eetlepels sambal oelek of 2 lomboks
50 gram bruine (riet)suiker of een flink stukje gula djawa
2 el ketjap medja of manis
1 blaadje salam of laurier
3 blaadjes jeruk purut of 1 eetlepel limoen/citroensap
1 eetlepel paprikapoeder maar die kun je weglaten als je deze snack echt heet wilt hebben want dan voeg je nog 4 fijngesneden lomboks en 8 rawits toe.
mespuntje peper en zout
Eventueel een bosje lente-ui
plantaardige olie
scheutje water

Voorbereiding

Maak de sjalotten, de knoflook, lente-ui en lombok schoon
Bumbu wrijf alle kruiden (behalve zout, suiker, sojasaus, jeruk purut en salam) fijn

Bereiding

Bak alle kruiden en voeg kippenvleugels totdat de vleugels gebruind zijn.
Voeg dan de jeruk purut salam en een beetje water en ketjap toe en breng op smaak met zout, suiker. Je kunt dit gerecht ca 20 minuten in een schaal in de oven van 180 graden  zetten of op het vuur laten totdat tot de kippenvleugels gaar zijn en de saus hebben opgenomen. .

Serveer direct na het koken en strooi voor de presentatie de gesneden lente-uitjes erover.

Download Recept

Sayap Ajam Pedas