Soto Ayam TuttiSoto Ayam (1)

4 sjalotten
2 lt water
500 gr kippenbouten of 1 kip
5 gekookte eieren
175 gr taugé
1/4 witte kool
2-3 gekookte aardappelen
4 cm  schijfjes laos
2 stengel sereh gekneusd
3 blaadjes (daon) jeruk purut
4 salam
zout
sambal

Voor de Bumbu

2 lente
5 geroosterde kemiri
1 el trassi
3 knoflook
5 el ketumbar
3 schijfjes djahe
1 stukje kunjit van 5 cm geschild
4 cm laos

Bijgerechtjes

4 eetlepels gebakken uitjes
4 eetlepels gebakken knoflook
een halve bos bladselderij
sambal )(jeuk)
kroepoek

Voorbereiding

Was de taugé, kool en de selderie fijn, snij de laatste twee fijn en zet koel weg
Maak de ui en knoflook schoon en snij fijn

Bumbu

Wrijf de ui, kemiri, knoflook, djahe en kunjit e.a. fijn

Bereiding

fruit de bumbu in de olie. Breng op smaak met wat zout en sambal.

Breng dan water, bumbu met de sereh, laos, jeruk purut en salam aan de kook en laat de kip dan ca. 45 minuten trekken.

Kook de aardappelen tot beetgaar laat afkoelen en snij in plakjes van 1 cm.
Kook de eieren in 10 minuten, laat schrikken in ijskoud water, pel en snij doormidden

Haal de kip uit de pan. Haal het vel eraf en haal kip van het bot. Doe de kip terug in de pan

De lente-ui/bosui in dunne ringen snijden

Verdeel de andere ingrediënten (taugé, kool, selderie, aardappelen, ei)  over kommetjes of diepe borden en schep er de soto overheen.

Bestrooi met lentebui, gebakken sjalotten en gebakken knoflook

Download Recept

Soto Ayam Tutti