telor ketjapTelor Ketjap

6 eieren
4 sjalotjes
5 knoflook
3 lomboks
1 djahe 3cm (geschild)
1 stukje kunjit 3 cm (geschild)
1 laos 3cm (geschild)
1 sereh gekneusd
2 el tomatenpuree
5 el ketjap kaki tiga no 1
2 tl gula djawah
zout

Kook de eieren ca 8-10 minuten en koel ze snel af in koud water (later schrikken).  Snij het bovenste deel van sereh, kneus en leg in een knoop. Snijd de lomboks fijn. Pel de knoflook en snij 2 sjalotten in ringetjes

Bumbu

2 sjalotjes, 3 knoflook 2 lomboks, djahe, kunjit, laos fijnhakken en in de vijzel (cobec) fijnwrijven en fruiten in wat olie.

Voeg de fijngesneden kruiden toe en bak ca. 2 minuten Voeg dan de eieren erbij met de ketjap, de gula djawah, de tomatenpuree, de rest van de gesneden lomboks en de sereh. Laat ca. 12 minuten stoven en schep regelmatig om. Voor het serveren de eieren in de lengte doormidden snijden en nog even door latern sudderen. Verwijder de sereh voor het serveren.

Download Recept

Telor Ketjap

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com