telor ketjapTelor Ketjap

6 eieren
2 sjalotjes
3 knoflook
1 lomboks
1 djahe 3cm (geschild)
1 stukje kunjit 3 cm (geschild)
1 laos 3cm (geschild)
1 sereh gekneusd
2 el tomatenpuree
3 el ketjap kaki tiga no 1
2 tl gula djawah
zout

Kook de eieren ca 8-10 minuten en koel ze snel af in koud water (later schrikken).  Snij het bovenste deel van sereh, kneus en leg in een knoop. Snijd de lomboks fijn. Pel de knoflook en snij 2 sjalotten in ringetjes

Bumbu

Snijd de sjalotjes, knoflookteentjes en de Spaanse peper (verwijder daarvan de zaadjes en de zaadlijsten indien je niet zo van pittig eten houdt). Rasp de gember.

Verhit een laagje olie, zoals kokosolie of arachideolie, in een wok of steelpannetje. Fruit de sjalotjes, de knoflook, de gember en de Spaanse peper zo’n drie minuten op laag vuur. Voeg het gemalen korianderzaad en komijnzaad toe en bak deze specerijen even mee.

Zet het vuur iets hoger en voeg de tomatenpuree toe. Voeg vervolgens de ketjap manis toe, evenals het water, en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager als de saus eenmaal kookt.

Proef de saus en check of je er nog iets bij wilt doen; gulah djawah, zout, peper?  Voeg tot slot de gekookte eieren toe aan de saus en laat deze een minuut of twee mee pruttelen. Verwijder de sereh voor het serveren.

Download Recept

Telor Ketjap

Geverifieerd door MonsterInsights