Tempeh Goreng
1 blok tempeh 500 gr
7 sjalot of ui
3 knoflook
4 rode pepers / lomboks en 4 rawits als je het pedis (heet) wilt hebben
2 tl trassi
2 tl tamarinde
1 stuk laos van ca 3 cm
4 el gula djawah
2 blaadjes salam
2 el ketjap
1 dl water
1 serehstengel schoongemaakt en in ringetjes gesneden
zout naar smaak
Snij de tempeh in plakje van ca. 3 mm dikte. Verhit de olie in de wadjan en frituur de plakjes goudbruin en laat uitlekken.
Bumbu
De sjalotten, knoflook, trassi, lomboks (en rawits) en sereh in de vijzel fijnwrijven en in de olie fruiten.
Kneus de laos en voeg samen met salam, gula djawah, ketjap en tamerinde aan de bumbu toe. Voeg de tempeh toe, roer goed door elkaar en verhit nog even.
Download Recept
Tempeh Goreng