Tempeh Peteh

Ingrediënten

1 blok tempe
50 gram petehbonen
1 ui
6 teentje knoflook
7 cm djahe geschild
2 cm laos
2 rode pepers
½ el asem
2 el Ketap manis
6 blaadjes jeruk purut
1 stengel sereh
3 salam bladeren
2 tl palmsuiker
zout naar smaak
5el olie

Voorbereiding

Snij de tempeh in doppelstenen van ca 2 x 2 cm en bak lichtbruin in de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schil ui en knoflook. Snij pepers in ringen en verwijder zaadjes. Schil laos en djahe. Snij ui en knoflook in stukjes. Snij de petehbonen doormidden. Haal de nerf uit de juruk purut en snij ook fijn

Bumbu

wrijf ui, knoflook, djahe, juruk purut fijn en bak in de olie.

Bereiding

Bak de petehbonen met de bumbu en voeg dan sereh en laos en suiker toe.
Bak even kort en voeg dan water ketjap salam en asem toe.
Voeg dan de tempe toe en lat even stoven tot redelijk droog.